Wonen aan de Meije in Bodegraven in het Groene Hart van Zuid Holland

Op een perceel van 1451 m2 staat de woning met een woonoppervlakte van 306 m2. 6 kamers met een grote zolder over de volledige oppervlakte van het pand, 2 badkamers en 2 toiletten, een keuken en bijkeuken, een gedeeltelijk overkapte veranda, een sauna met 4 ligbanken, een fietsenschuur en een schuur annex timmerwerkplaats.

 

Het bordes voor de imposante voordeur geeft toegang tot de monumentale hal van 4,5 meter hoog. De grote glas-in-looddeuren links geven toegang tot de enorme woonkamer van 12x7 meter. Hierin bevindt zich aan de rechterkant de antieke open haard waarin wij ’s-avonds graag hout stoken. Rechts, in het midden van de woonkamer bevindt zich een dubbele trap met eiken houten treden die u in naar de zolder voert. De 6 grote ramen ( 2.70 m hoog ) links met de nieuwe stalen voorzetramen geven een enorme lichtinval in de kamer. Rechts achterin voeren dubbele openslaande glas-in-looddeuren naar de, aan de stijl van de Oude School aangepaste, in 2008 nieuwe handgemaakte houten keuken. Deze is voorzien van moderne keukenapparatuur,  inclusief een closed-in boiler en een broodbakmachine. De vaatwasser is op werkhoogte geplaatst.
Openslaande deuren leiden, aan de Meije-kant van de woonkamer, naar de, gedeeltelijk overkapte, veranda. Aan de rechterkant van de veranda is de sauna. Nadat u in de sauna bent geweest en de buitendouche hebt gebruikt kunt u relaxen in de volledig door laurierstruiken afgeschermde  zitruimte ernaast.
De vrij-zwevende betegelde vloer  van de woonkamer ligt op 3 betonnen balken, die in 2011, na de verwijdering van de oude vloer, op 3 rijen van 4 geheide betonnen palen zijn geplaatst. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke temperatuur. Aan de onderzijde is de vloer geïsoleerd met tempex broodjes.

Duidelijk zijn hier de nieuwe voorzetramen te zien.Tegenover de grote glas-in-lood openslaande deuren naar de woonkamer liggen dezelfde grote openslaande deuren naar de werkkamer annex bibliotheek. Ook in deze grote kamer van 7x3 meter hebben we in 2008 een schouw laten maken.Hierin is een gashaard die op afstand bediend kan worden. Uit de onderkast van de linker boekenkast naast de gashaard komt de tv naar boven. Uiteraard is deze TV-lift ook voorzien van een afstandsbediening.
De bibliotheek wordt verwarmd middels twee radiatoren onder de ramen aan de zuidzijde van het huis. De radiatoren zijn weggewerkt achter panelen tussen de kasten van de boekenkast met ventilatieroosters aan de bovenzijde in de vensterbanken.
Deze werkkamer zou ook prima gebruikt kunnen worden als slaapkamer, waarbij dan bijvoorbeeld onze daarachter liggende slaapkamer een inloopkast zou kunnen worden.

Die achterliggende slaapkamer bereikt u aan het eind van de hal waardoor u naar binnen bent gekomen via een glas-in-lood deur. Dan komt u in de hal erachter. Daar is de oorspronkelijke ingang van de Oude School met de meterkast . In de slaapkamer is een televisie ingebouwd in de muur.
In deze tweede hal bevindt zich aan uw rechter hand het (zeer ruime) toilet. Als u rechtdoor loopt komt u in de, ook in 2008, totaal vernieuwde badkamer met een teakhouten wastafelblad met twee wasbekkens. Ernaast is een ruime, 1.20m brede inloop (stort)douche.

Terug in de woonkamer voert de eikenhouten trap, via een kleine vide halverwege de hoogte van de woonkamer en het tweede deel van de eikenhouten trap naar de zolder. Aan de bovenkant van de trap zit een houten luik dat de warmte van de woonkamer beneden houdt.
Boven aan de trap op de zolder bevindt zich de deur naar het inpandig balcon waar vandaan u een magnifiek uitzicht heeft over de Nieuwkoopse plassen.
Aan weerszijden van het inpandig balcon liggen twee slaaphutten, beiden voorzien van een oude scheepsdeur met een “vloed” plank en een patrijspoort. Er is voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed. 
De zolder, die 3.20 meter hoog is, heeft een goed geïsoleerd schuin dak. De oppervlakte van de zolder is 10x7 meter en geeft veel ruimte om extra kamers te realiseren. Onder het aflopende schuine dak zijn aan weerszijden roldeuren aangebracht die een zee aan opbergruimte creëeren.. Aan het eind van de zolder is een doorgang naar het tweede deel van de zolder waar re een open ruimte is en links een riante badkamer met een toilet, net als beneden ook een inloopdouche en ook weer een 4cm dik teakhouten wastafelblad met twee wastafelbekkens.

Doorlopend langs de badkamer vindt u een ruimte met links de CV-ketel en de grote (200 liter) gasboiler. Aan de rechterkant is een grote (berg) ruimte.

Te Koop

* de Oude School (Volledig gerenoveerd tot woonhuis)
* Meije 94
* 2411 PL  Bodegraven

* Bouwjaar 1882
* Vrijstaande woning
* Woonoppervlakte 306 m2
* Inhoud 900 m3
* Perceeloppervlakte 1451 m2

* Vraagprijs € 969.000, -  Kosten Koper
* Aanvaarding, in overleg

Woning

* 6 Kamers
* 2 Badkamers
* 2 Toiletten
* Inpandig balkon bovenverdieping
* Veranda aan de Meije kant
* Enorme Zolder met berging en 2 slaaphutten 

* Geïsoleerde, vrij zwevende vloer in Woonkamer
* Vloerverwarming in Woonkamer (2011)
* Een open haard in Woonkamer
* Een gashaard in de bibliotheek
* Woonkamer rondom geïsoleerd (2018)
* Woonkamerramen met isolerende voorzetramen
   (2019)
* Volledig nieuwe bedrading (2008 - 12 groepen)
* Warmwater CV ketel (2019)
* Krachtstroom
* Glasvezel aansluiting
* Alarminstallatie
* Deelname in postcodeproject met 16 zonnepanelen

 

Buitenruimtes

* Ligging direct aan riviertje De Meije.
* Open vaarverbinding naar Nieuwkoopse Plassen

* Perceeloppervlakte 1451 m2

* Carport voor 2 auto's
* Afsluitend Electrisch Hek bij de carport
* Sauna  (met 4 ligbedden)
* Fietsenschuur
* Schuur / Timmerwerkplaats
* Grote Kas
* Moestuin met lage Kleine Kas
* Botenhuis voor zeilvlet
* Steiger met 2 bolders voor aanleggen boot
* Weiland met Pergola en Zitgedeelte
* Weiland met bessentuin en diverse fruitbomen

Areal Foto van De Meije

Copyright: Milliped - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48928416

Kaart van De Meije